Održana Ljetna škola informatike 2018.

U periodu od 2. do 13. srpnja uspješno su održana Ljetna škola informatike 2018. Ljetne radionice organizirale su udruge „Mladi informatičari Strahoninca“ (MIS) te „Međimurski informatički klub“ (MIK) u dvije skupine, Moj prvi program/micro:bit i Robotika/micro:bit, koje je pohađalo preko 40 polaznika, učenika osnovnih škola. Radionice su održane u prostorijama Tehnološko-inovacijskog centar Međimurje (TICM).

Skupina Moj prvi program/micro:bit brojila je 30 članova. Polaznici su u 2 tjedna imali prilike naučiti osnove programiranja koristeći Blockly-vizualni programski jezik. Osnove smo usvojili kroz niz igara te smo na samom kraju napravili i svoje prve jednostavne igre.

Skupina Robotike/micro:bit sastojala se od 20 članova gdje su se polaznici upoznali s programskim alatom mBlock, naučili osnove programiranja te svoje programe prebacili na robote „mBot“. Izvršavanjem prebačenih programa na robotima učenici su imali prilike približiti možda do sad suhoparno programiranje. Time se potiče učenje kroz igru gdje su učenici napraviti programe te zaigrali igre lopova i policajca (lovice), utrke po unaprijed određenoj stazi (natjecateljske discipline u robotici) te napravili navijačke mBotove kako bi podržali naše nogometaše na Svjetskom prvenstvu uoči finala u Moskvi.
Radionice su održali Sara Barat i David Krištofić.

Posted by Viktor Lazar